Skip to main content

Kaiken ytimessä on YHTEYS

Henkisten arvojen mukaista, maadottunutta ja tiedostavaa elämää, jossa keskiössä on merkityksellisyyden kokeminen, selkeys ja vastuunotto omasta toiminnasta.

Ylläoleva lause kuvastaa sitä, mitä itse elän, opiskelen ja harjoitan päivittäin ja mihin asiakkaitani opastan. Vaikka usein puhunkin termein ’Jooga elämäntapana’ tai ’Jooginen elämä’, en silti viittaa mihinkään rajoittavaan dogmaan. Sen sijaan viittaan arvo- ja asennemaailmaan, joka toimii ikäänkuin lyhtynä valaisemassa tietäni elämän poluilla. Etenkin haastavien aikojen ja elämäntilanteiden keskellä, saa rauhaa siitä, että on arvomaailma, asenne ja suhatutuminen, joka tukee. Jooga viittaa myös konkreettisiin tapoihin ottaa ja vaalia aitoa yhteyttä itseen, eri tasoilla, ja minua suurempaan Tietoisuuteen. Tämä ei siis ole mihinkään tiettyyn ismiin, uskoon, lahkoon tai dogmaan leimaantumista, vaan vastuutaottavaa, itseään tarkastelevaa ja kehittävää, inspiroitunutta, rohkeaa ja väkivallatonta elämää.

Juuri näiden arvojen ja elämään suhtautumisen vuoksi olen valmentajana, opettajana ja kraniosakraaliterapeuttina asiakkaani tavoitteita kunniottava ja niiden toteutumisen eteen työskentelevä. Erilaisilla palveluilla saadaan toki aikaan erilaisia muutoksen matkoja. Pitemmillä valmennuksilla saat tukeani esimerkiksi 1-3 kuukauden ajan ja se mahdollistaa syvempää, pysyvää muutosta. Toisaalta, tavoitteestasi, ongelmastasi ja toiveestasi riippuen, kraniosakraaliterapia sarja voi parhaimmillaan olla elämää mullistava – kuten olen saanut todistaa. Muutos tapahtuu aina oikeaan aikaan ja oikeassa tahdissa. Usein hätiköimme, toivoisimme jo olevamme ”maalissa”. Kuitenkin matka määränpäähän on juuri yhtä merkityksellinen kuin määränpää itse. Kun elämään suhtautuminen on kiitollisuutta, kunnioitusta, vastuuta ja ratkaisukeskeisyyttä sisältävä, ei määränpään tavoittelukaan tunnu pakottavalta – tässä hetkessä on jo hyvän elämän ainekset. Mitään ei puutu, kun lepää YHTEYDESSÄ.

Me aloitamme kahden viikon päästä, maanantaina 20.5.2024, yhteyttä rakentavan, väkivallattoman vuorovaikutuksen kurssin. Tämä on tiivis, ei kuitenkaan kuormittava matka, jonka aikana opimme:

  • syventynyttä empatiakykyä itseä ja toista kohtaan
  • rehellistä, kunniottavaa vuorovaikutusta – totuudellista itsemme ilmaisemista ja toisen kuulemista
  • halua rakentaa yhteys ja ymmärrys – avain harmoniseen kanssakäymiseen ja yhteistyöhön
  • valinnan ja autonomian vapautta – pois uhriutumisesta ja syyllistämisestä
  • vapautumaan pakottavista ”pitäisi”-ajatuksista autonomiseen, vastuulliseen päätöksentekoon
  • anteeksiannon vilpittömästä paikasta sinussa, ilman pakottamista tai teeskentelyä
  • häpeän kohtaaminen empatialla, ymmärryksellä ja oivaltaen – vapautuminen sen kahleesta
  • tarkastelemaan tarpeita pelon taustalla ja sitä, miten pelko itseasiassa, tavalla tai toisella, on osa juurisyytä lähes jokaisen ei-elämää-palvelevan tunteen taustalla

Ja varmasti paljon muuta. Toistan vielä – elämä on asenteesta kiinni. Ajatukset värähtelevät tietyillä taajuuksilla ja niiden värähtelyllä, laadulla, luot maailmaasi. Mitä enemmän sinussa on yhteyttä itseesi eri tasoillasi, empatiakykyä ja halua muodostaa aito yhteys ja ymmärrys toiseen, sitä enemmän koet rauhaa ja harmoniaa, pysyt tasapainossa ja palaat siihen sen huojuttua. Olet hereillä. Elossa. Vapaa.

Lähdetkö matkalle mukaan? Matkalle vapauteen ja tiedostavuuteen. Vastuuseen ja kunniottavaan rehellisyyteen. Jos vastaat kyllä, tai jos kiinnostuksesi herää hitusenkaan, laita matalalla kynnyksellä viestiä minulle ja saat lisää tietoa ja vastauksia mietintöihisi 🙂

Rakkaudesta,
Janita

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *