Skip to main content

Janitasta

Janita Lavonen

Myötätunto, vastuu ja voimaantuminen

Tavoitteeni asiakkaitteni kanssa on toimia polkuna vapauteen ja ohjata heidät omaan korkeampaan itseensä. Käytän sekä konkreettisia fyysisiä että henkisiä opetuksia jotka harjoittelun kautta paljastavat jokaisen henkilön oman autenttisen identiteetin. Tarkoitukseni on voimaannuttaa ihmisiä luomaan itselleen keinot elämään täydestä sydämestä ja sielusta!

Tämän prosessin aikana helpotan asiakkaideni erilaisia luonnollisia mielen ja sielun syklejä samalla kun keho linjautuu uudelleen, oppii uudelleen, pysähtyy ja kukkii. Autan sielua ja kehoa linjaantumaan jokaisen henkilön todelliseen tarkoitukseen ja vastuuseen.

Kohti kokonaisvaltaisempaa hoitomuotoa

Janitan tarina

Polkuni kohti kokonaisvaltaisempaa lähestymistapaa fysioterapiaan alkoi jo vuonna 2010, kun aloitin työharjoitteluni auttamalla lapsia Etelä-Afrikassa.

Jooga on ollut osa elämääni varhaisaikuisuudesta lähtien, ja palattuani Etelä-Afrikasta tunsin tarvetta syventää opintojani. Tunsin, että halusin käyttää joogassa oppimaani tietoa ja jotenkin yhdistää sen työskennellessäni asiakkaideni kanssa.
Aloin tehdä intensiivisesti töitä fysioterapeuttina Kittilässä, säästäen rahaa, ja vuonna 2013 olin säästänyt sen verran, että pystyin lopettamaan työni ja lähtemään Intiaan syventämään joogaopintojani.

Intiassa työskentelin fysioterapeuttina vammaisten lasten parissa ja siellä pystyin syventämään opintojani neurospesialistin (lääkärin) kanssa, sekä harjoittaamaan joogaa päivittäin paikallisten ”Gurujen” kanssa.

Intiassa vietetty aika loi minulle vahvan hengellisen perustan ja ymmärsin että auttaakseni ihmisiä parantumaan minun tulisi työskennellä asiakkaiden kanssa myös tällä tasolla.

janita lavonen ja lapsi
Kuvassa oma lapseni Luna.
Työhuone
Kuvassa vastaanottoni Lapinlahden Lähteellä.

Takaisin Suomessa aloitin työt fysioterapeuttina ja joogaopettajana. Syvensin joogaopintojani opiskelemalla joogan filosofiaa, ja näissä työpajoissa tapasin kumppanini Petterin.

Yhdessä matkustimme Intiassa ja Indonesiassa jonka aikana pidin taukoa työstä. 

Vuonna 2019 muutimme takaisin Suomeen, ja nyt löysin kraniosakraaliterapian. Tajusin, että juuri CST:n kautta voisin vihdoin saada yleiskuvan asiakkaitteni tarpeista ja pystyisin käyttämään kaikkea keräämääni tietoa auttaakseni heitä kokonaisvaltaisesti.

Tämä on antanut minulle oman identiteettini terapeuttina.

Näen tulevaisuuden, jossa ihmiset ovat toteuttaneet täyden potentiaalinsa, ja auttavat ja tukevat toisiaan niin, ettei kukaan jää jälkeen. Tämä tulevaisuus on väkivallaton ja orgaaninen kapina ennalta määrättyjä elämäntavoitteita ja arvoja vastaan.

Asiakas­kokemuksia

 • ”Minä olen arvostanut sinun opetuksessasi sellaisesta jooga-filosofian ja länsimaisen fiiliksen synergiaa.🪷 Myös tarkoin ohjatut asanat ovat olleet erittäin tarpeellisia ja tuonut selkeyttä ja varmuutta omiin joogaharjoituksiini.🙏🏼 Pidän myös siitä, että tunneillasi on pilke silmäkulmassa. (Ei tämä niin vakavaa ole.)🤩

  Mielestäni se että olet myös fysioterapeutti antaa länsimaisille ”perus-pirkoille” luotettavaa ja turvallista pohjaa ja on ehdottomasti lisäarvo laajassa osaamisessasi.🧘🏽‍♂️ Itse kyllä nautin joogafilosofiasi jakamisesta asanaharjoitusten lomassa ja chanttaus.🙏🏼😍💕💕

  Vahvasti koen, että olet opettajana/ohjaajana aina läsnä, kuuntelet, ohjaat suullisesti ja fyysisesti, havainnoit ryhmää yhdessä ja yksilöllisesti. Minä koen ymmärtäväni joogaa vasta tultuani sinun tunneillesi.”

 • Koen sun olevan superammattilainen ja supertaitava, niinkuin oletkin. Sun tunneilla on helppo olla, saat osallistujat tuntemaan itsensä hyväksytyiksi (omana itsenään). Susta huokuu positiivinen mieli, tekemisen ilo, lempeä opettajuus, ohjaat ja avustat tarvittaessa. Sulla on niin paljon tietoa, taitoa ja kokemusta, että siitä riittää jaettavaa. Sulla on aina sydän mukana tekemisessä, kohtelet kaikkia kunnioituksella. Tulee turvallinen olo. Ja sulla on paras ääni kaikista opettajista jotka tiedän (ja niitä on paljon). Sun tunneilla on superhyvä olla, vaikka olisi vaativampaakin tekemistä.

  Samat asiat voin sanoa myös sun hoidoista. Ihan huippua! Sä olet lahja maailmalle!

  Olen todella iloinen, että mulla on ollut mahdollisuus päästä sun tunneille jo yli 10v sitten. 
  Olet vaikuttanut vahvasti siihen missä olen nyt omalla joogapolullani.

  Kiitos kun olet.

  Janita Lavonen Kraniosakraaliterapia
  Joogakurssit Janita Lavonen
  Kraniosakraaliterapia Janita Lavonen
  Jooga chanttausta Janita Lavonen
  Yogaplatform Cafe Metsäpaahtimo

  Tehtäväni on mahdollistaa työkalut itse­luottamuksen kuuntelemiseen kehossamme, mielessämme ja hengelli­sellä tasolla.

  Janitan kokonaisvaltainen lähestymistapa antaa hänelle mahdollisuuden tukea, kunnioittaa ja arvostaa jokaisen yksilöllistä tarvetta fyysiseen muutokseen ja henkiseen uudistumiseen. Sisaren tai luottamusnaisen roolissa hän on ymmärtäväinen ei tuomitseva ja rohkaiseva.

  Janita on valmis jakamaan omia kokemuksia ja ymmärtää aidon empatian kautta, jonka hän on saanut omien elämänkokemustensa ja oivallustensa kautta.